Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

НАША ШКОЛА УСКОРО ДОБИЈА ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК!!!

SmartSelect 20210305 174912 DriveЗахваљујући разумевању за проблем који годинама мучи већину родитеља наше школе, председник Општине Алексинац Далибор Радичевић покренуо је процедуру обезбеђивања финасијских средстава да се у наредним месецима направи продужени боравак у Житковцу.

 „Школа у Житковцу са околним местима има око 700 ученика и овде је неопходан продужени боравак. Са отварањем нове фабрике и са већим зпослењем, родитељи немају могућност да обезбеде чување деце након њиховог повратка из школе. Житковац и околина чине око једну трећину укупног броја становника и одмах сам преузео активности из своје надлежности да родитељима и деци из Житковца, Моравца, Прћиловице омогућим исте услове као  деци из Алексинца“ - поручује Радичевић.

Председник је најавио посету и издвојеном одељењу у Лужану у наредној  недељи где ће обићи радове на комплетном уређењу хола, учионица, мокрог чвора и фискултурне сале као и недавне замене столарије.

Желимо да омогућимо нашим ученицима једнаке услове за рад и одрастање као што то имају деца у градској средини. Родитељи такође имају право, да бар са те стране, буду растерећени када одлазе на посао, да знају да су им деца збринута, да су у безбедном окружењу у коме се и друже и играју, али у коме и завршавају своје задатке уз стручну помоћ. Имамо све могућности али и изузетну вољу и спремност да све ове идеје претворимо у реланост у што краћем року. Желимо да професионално у сваком смислу осавременимо школске услове рада. Зато нам је преко потребно да имамо помоћ и подршку, да будемо подржани у свему ономе што у реализацији не зависи директно од нас.