Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

➡️🤟🏻 Међународни дан знаковног језика 🤟🏻⬅️

dan znakovnog jezika 1 SmallУ дану за нама ученици I3, II2, III2 и IV1 су обележили Међународни дан знаковног језика и тиме указали на важност поштовања различитости, равноправности и јединства међу људима.
Радионица је садржала разноврсне интерактивне активности. Прва међу њима била је активност гледања цртаног филма ,,Бамби" без звука и покушај разумевања истог уз помоћ знаковног језика. Следећа активност била је игра пантомиме у којој су ученици покушали гестикулацијом да објасне скривену реч својим вршњацима. Трећа активност је била игра музичких опструкција која је развијала код ученика технику читања речи с усана саговорника. Након ње, уследила је активност у којој су ученици учили лепе речи на знаковном језику, и што можете видети из приложеног, били су веома успешни. Последња активност била је учење песме ,,Не ругај се" Делта Фондације, а која, поред поменутог, говори о више типова различитости међу нама.
Оно што је веома важно, сви ученици су из ове радионице извукли поуку и свима нама дали јасно до знања: ,,Ништа није немогуће, јер добар човек увек нађе разлог да помогне другоме."
Више фотографија на ФБ страни школе!
🎓 Организатори:
Анђела Стојановић, учитељица I3
Нина Ранђеловић, учитељица III2
Виолета Ђорђевић, учитељица IV1
Миша Поповић, учитељ II2