Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

ERASMUS+ 🇨🇿🌏

erazmus SmallНаставници Миљана Младеновић, Александра Јаћимовић, Анђела Стојановић и директор школе Милан Динић учествовали су у једној изванредној обуци захваљујући пројекту који су написали и којим је предводила координатор Миљана Младеновић, наставник енглеског језика, ,,Школа без граница".
Одабрани од стране Еразмус + похађали су обуку "Identifying barriers to learning" - special education-masterclass course у Прагу коју је одржала др Jacqui Ashton Smith из Велике Британије.
Главни циљ ове обуке је био да се стекне разумевање специјалних образовних потреба, узрочност и кључне карактеристике различитих специфичних потешкоћа у учењу, дислексија, дисграфија, дискалкулија, АДД и АДХД.
Овај пројекат је веома значајан зато сто су наставници наше школе међу првима који су успели да оду на едукацију у иностранство, упознају се са другим наставницима из различитих земаља и представе своју школу у најбољем светлу и пренесу делић наше културе као и да упознају културу других земаља, конкретно Чешке, Шпаније, Бугарске и Енглеске.
Сви су понели најјаче утиске са путовања, унапредили су своје знање, добили европски сертификат, упознали друге културе, сличности и разлике, а најважније је да су остали у контакту са својим новим пријатељима.
Путем фотографија вам преносимо делић атмосфере из Прага. 🤲🏻