Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

🌍🌟🫂 Радионица под називом „Одлучност" 🫂🌟🌍

odlucnost SmallДругаци и четвртаци су данас имали пред собом веома озбиљан задатак. Радили су у групама и заједничким радом научили шта је то родна равноправност, да нема поделе занимања на „мушка“ и ,,женска“ и колико је важно бити одллучан и истрајан у ономе што себи поставимо као циљ.
Радионицу је осмислила и реализовала Милица Радуловић, чланица пројекта ,,Веста" који се бави положајем жена у сеоским срединама. Она је за ученике припремила низ интересантних активности. Ученици су говорили о својим супермоћима, помоћу пантомиме представљали и погађали занимања, разговарали о родној равноправности, и први пут се сусрели с глагољицом, дешифровањем имена наших познатих хероина: Десанка Максимовић, Милунка Савић, Надежда Петровић, Милица Хребељановић и Милева Марић. Истраживали су њихове животе и дошли до закључка да је све њих красила одлучност и храброст да истрају на путу ка свом циљу. То што су биле жене им је отежавало напредовање, али су оне храбро ишле даље и оствариле своје снове. Колико су овладали овом тематиком ученици су показали одговарајући на питања у квизу „Кахут“.
Била је ово још једна занимљива, динамична и поучна радионица у оквиру пројекта „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства“
Више фотографија на ФБ страни!
🎓 Организатори:
Виолета Ђорђевић, учитељица IV1
Миша Поповић, учитељ II2
odlucnost2 Smallodlucnost3 Small