Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

О Светосавској награди

DSC 4624Министар просвeте, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић уручио је у Влади Србије традиционалне Светосавске награде за изузетне резултате у области образовања и васпитања за 2019. годину.

Честитајући добитницима министар Шарчевић је оценио да је Светосавска награда једно од најлепших и најзначајнијих признања које појединац или институција може да добије.

Према његовим речима, један од разлога што ова награда има посебан значај је што носи име по историјској личности са којом се народ у Србији најчешће идентификује.

Министар је навео да је комисија за доделу награда радила напорно и квалитетно, као и претходних година.DSC 5098

Мери се заиста прецизно допринос појединаца, институција у унапређењу образовања и васпитања. Сваке године, међу добитницима су и представници локалних самоуправа, компанија, научних институција и других организација, али и појединаца. Мислим да добитници награде представљају својеврсан узор, казао је Шарчевић.

За 2019. годину додељено је 28 Светосавских награда. Министарство просвете, науке и технолошког развоја додељује се појединцима, установама и компанијама за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређењу образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања.

DSC 5092Као једина основна школа на територији Републике Србије наша школа је добитник Светосавске награде.Образложење:

ОШ „Вук Караџић“, Житковац
За вишегодишњи допринос квалитету основног образовања и васпитања и Републици Србији.
У школи постоји доследна посвећеност сваком ученику, посебно ученицима из осетљивих група. Установа је препозната као једна од педагошки најквалитетнијих установа у пројекту чији је циљ смањење осипања из основног образовања. Свој успех школа дугује посвећеним наставницима, стручним сарадницима и педагошком асистенту.