Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

Вести 2023.

📚📜✒️ ЧУВАРИ ЋИРИЛИЦЕ ✒️📜📚

cuvari cirilice SmallУченици од 1. до 4. разреда наше школе су обележили Вукокову недељу посвећену реформатору српског језика и правописа, творцу једне од најсавршенијих азбука на свету и сакупљачу народних умотворина.
Тим поводом организована је радионица „Чувари ћирилице“. О настанку и развоју писма ученицима је говорила Маја Нешић, наставница историје, о лепоти ћириличног писма и калиграфији ученицима су причале Марина Секуловић, библиотекарка из градске библиотеке „Вук Караџић“ из Алексинца и учитељица Лидија Ђорђевић. Ученици су исписивали ћирилична слова гушчијим пером, металним пером, трском и мастилом. Ученици старијих разреда, чланови Вршњачког тима су првацима помагали при исписивању првих слова.
Радионици су присуствовали и гости из ОШ „Јозеф Атила“ из Новог Сада. Наставници ове школе заједно са нашим наставницима учествују у пројекту „Заједно ка средњој школи.“ Овом приликом су разменили искуства и опробали се у калиграфији.
Радионица је одржана у дивном амбијенту. Присутни су могли да осете дух прохујалог времена и живота у прошлости.Било је занимљиво, динамично и поучно. Са радионице је послата порука да треба чувати и неговати наш језик.
Више фотографија можете видети кликом на линк.
cuvari cirilice2 Small